Det er nå vår og hva er vel bedre enn å forholde seg til sin gamle, tradisjonelle påskekrim? Påsken er den perfekte høytiden hvor man kan dra til byens lokale bibliotek og få lånt en ønsket bok.

Selvfølgelig er det spennende å variere hvilke bøker man faktisk leser. Dermed er det viktig å vite hva man virkelig ser etter – med blant annet sjanger og aldersgrenser. For eksempel kan det være en fantasy-krim, humoristiske bøker, kriminalromaner eller noveller? Alle lesere har sin egen favorittsjanger, og må først og fremst bestemme seg for hvilken sjanger de ser etter.

Eksempler på gode bøker for krimpåsken

Karin Fossums Formørkelsen er et eksempel på en fantastisk skrevet bok. Kritikerne har kommet sammen og er enige om at Fossum er dronningen av psykologisk krimbøker. Dette er tydeligvis relevant ettersom hun er en suksessfull skribent. Boka er perfekt og passelig for alle som er glad i fryktelig skremmende bok samtidig som de er glad i et godt glass vin eller øl. En annen gjenkjent forfatter er Jo Nesbø — en av de mest kjente forfatterne i Norge. Han har skrevet flere bøker som er passelige når man snakker om krim. For eksempel er bøkene: Snømannen, Tørst, Rødstrupe, Politi og Sønnen gode bøker som kan leses i løpet av påskeferien. En super kriminalnovelle er Someone Like You av Roald Dahl. I tillegg til de tidligere nevnte forfatterne, er Dahl en av de mest gjenkjennelige forfatterne i hele verden. En legendarisk forfatter som har skrevet flere titalls bøker passelig for krimpåsken.

Hevnen er Søt er en annen kriminalnovelle skrevet av Roald Dahl, med flere sjokkerende elementer og “plot” som gjør det gøyere for leseren faktisk å lese. Vuggesang er en fantastisk kriminalroman skrevet av den kjente forfatteren Leila Slimani. Arne Dahl har skrevet en splitter ny bok som heter Åpen Sjø og er ekstremt god ifølge kritikerne som har skåret boka en 5- og 6-stjerner. 45 000 eksemplarer har blitt trykket i løpet av påskeferien, som betyr at mange likte boka. En annen ganske ny bok som er skrevet i nyere tid er Gullungen av C.J Tudor med en tidlig lanseringsdato den 25. januar så folk kunne gjøre seg klar for påsken. Det er tydeligvis fryktelig mange bøker verdt å lese i løpet av påskeferien, eller til og med etter påsken.