Det finnes opplevelsesgaver som passer til alle, og mange mener at dette er de aller beste gavene du kan gi. De fleste nordmenn har stort sett det de trenger av ting og tang, og da er det bedre å gi dem et minne. Noe de kanskje ikke unner seg selv.

Mange vil kanskje si at en bokelsker bør få bøker i gaver, men hvordan skal du vite hvilke bøker de allerede har? Eller er du helt sikker på at du vet hvilken sjanger de faktisk liker å lese? Nei, opplevelsesgaver er bedre. Her får du noen gode tips om opplevelsesgaver til den som liker å lese.

Gi bort en fredelig overnatting

Lesehester synes ofte at de ikke får nok tid til å lese i hverdagen. Da kan du kanskje gi dem en spennende overnatting på et fredelig sted, der de får ro til å lese. Hva med en overnatting i en tretopphytte eller i et mikrohus? Camping eller fyrtårnferie vil sikkert også falle i smak. På dagtid kan mottakeren nyte naturen, mens kvelden kan brukes til lesing og kos. Du finner en mengde spennende overnattingsmuligheter på Youwish, og gavene passer både til par og enkeltpersoner.

Spenning og action

Selv lesehester elsker litt spenning i hverdagen. Dersom mottakeren liker å lese actionfylte bøker, er det mange opplevelsesgaver som sikkert vil falle i smak. Kanskje noe som får leseren til å føle mer nærhet til det hovedpersonen i en spenningsbok opplever. Noen forslag er:

• Flysimulator
• Indoor Skydive
• Fly luftballong
• Prøvefly et helikopter
• Dykkekurs
• Fosserappelering
• Klatrekurs
• Bilkjøring på bane
• Juving eller rafting

For den mer tilbakelente leseren

Ikke alle liker å lese spenningsbøker, men heldigvis finnes det også opplevelsesgaver til den som elsker romantikk, eller den som liker å lese om mat og kultur. For sistnevnte leser, kan du velge en smaksopplevelse, enten i form av et kurs, en prøvesmaking eller et måltid på et unikt spisested.

Leseren som elsker bøker om dyr eller natur vil selvsagt sette pris på opplevelsesgaver som tilbyr nettopp møter med dyr eller turer i naturen. Rideturer, alpakkavandring og hundekjøring slår ofte an hos de fleste. Safari for å oppleve ville dyr i Norge vil også være populært. Uansett hvilken opplevelsesgave du skal gi, er det lurt å sjekke litt hva mottakeren liker og er interessert i. Da blir det enklere å velge i det store utvalget av opplevelser som finnes. Ofte er det også lurt å velge noe som er i nærheten av der mottakeren bor, slik at det er lettere å få brukt gavekortet i en travel hverdag.

Til den som elsker krimbøker

Lesere som elsker krimbøker vil garantert juble av begeistring dersom du gir dem Escape Room som gave. Her er det mange opplevelser å velge blant, der de får løse sitt eget mysterium. Andre gaver til den spenningssøkende er spillet Operation Mindfall eller Live Agent Spill, som er rimelige men veldig morsomme gaver. Du finner rett og slett veldig mange opplevelsesgaver som er godt egnet til lesehesten i livet ditt, og mange av gavene passer både til unge og voksne.