Mange bokormer har sittet med nesa i en fantasybok, og har de ikke tidligere vært interessert i sjangeren, vil de oppslukende historiene også ta disse med storm. De fleste kjenner Harry Potter, Frodo Baggins, norske Siri Pettersens Ravneringene og andre universelle fellesskap.

I kjølvannet av gutten som overlevde mørkets fyrste Voldemort, nemlig Harry Potter, ble folket både tørst og sultent etter mer. Fantasysjangeren treffer noe universelt i oss, det åpne og fantasifulle universet med så mange muligheter. Det handler om vesener som en gang levde på jorden, og skikkelser hentet fra historien, som hekser, trollmenn. Det handler om tilværelsen med en ubegrenset mulighet til alltid å bli overrasket. Norske forfattere har blomstret i kjølevannet etter suksessen til J.K. Rowlings Harry Potter, og norske stjerner som Siri Pettersen, Tone Almhjell og Tonje Tornes er navn du kan merke deg. Litt magi i hverdagen gir håp, noe som er nødvendig i dagens 3D-verden.

Les romanen Vindeltorn av Almhjell, som også gjorde stor suksess internasjonalt. Har du plass til flere favoritter bør du gjøre rom for Elisabeths Øvrebergs Blodets Galskap fra 2015.

Plukk også opp Pål-Erik Winthers første utgivelse Storbynetter og la studenten Chris ta deg med på mystiske hendelser i storbyen der han studerer. Blandet med romantikk kan du le og gråte med karakterene. La deg vekke av lidenskapen, følelsene og leselysten, og finn udødelige historier som alltid består, selv når støvet legger seg på bokhyllen.

Fantasysjangeren bugner også av Marvel og DC Comics, og de Amerikanske heltene får bare flere og flere helter med seg på laget.

“Ingen kan klage på mangelen på superhelt-filmer i disse tider”