Lydbøker har blitt utrolig populært de siste årene som en følge av et økt tilbud av strømmetjenester som har et bredt utvalg av lydbøker. Tidligere var lydbøker ofte dyre, og vanskelig å få tak i og det var derfor kun for spesielt interesserte. Strømmetjenestene har gitt forbrukerne et langt større utvalg og høyere kvalitet enn det som tidligere tilgjengelig.

Lydbøker gir en litteraturen en ny dimensjon

En lydbok lest av en god skuespiller kan gi en bok en ny dimensjon og skuespilleren kan lese på en måte som gir leseren en bedre dramaturgisk opplevelse. Det er ikke uvanlig at lydbøker leses av forfatteren – noe som tar opplevelsen til et helt annet nivå. Ved å høre på en lydbok som leses av forfatteren føler man at man får høre historien slik den ble skrevet.

Forskning viser også at mange oppnår en bedre forståelse for boken når de hører fremfor å lese, og at det er langt enklere for folk å høre og fullføre en lydbok sammenlignet med å sette seg ned for å lese en bok. I vår travle hverdag kan det være vanskelig å finne tid til det. Lydbøker kombinerer litterære opplevelser med ny teknologi. Dersom du ønsker å teste ut en av strømmetjenestene som tilbyr et stort utvalg av lydbøker kan du prøve Storytel gratis ved å bruke denne linken.

Lydbøker er lettere å forstå for barn og unge

Bøker og litteratur hjelper barn med å utvikle deres fantasi og kreativitet, men det er ikke alle som trives så godt med å lese bøker. Mange pedagoger anbefaler lydbøker for barn og unge for å gi de den kreative stimulansen bøker kan gi i kombinasjon med dagens teknologi. Lydbøker kan også være en svært sosial opplevelse for barn og unge. Man kan høre på lydbøker sammen med andre venner eller sammen med familien. Om man for eksempel skal reise på bilferie kan familien høre på en lydbok, og på den måten ha en aktivitet som hele familien kan delta på de lengste dagene langs veien. En lydbok gjør det mulig for å alle, enten man er stor eller liten, sjåfør eller ikke sjåfør å få med seg en god historie.