Jo Nesbø er en av Norges mestselgende forfattere i tillegg til å være frontmann for det populære bandet Di Derre. Hans bøker har blitt oversatt til over 40 språk, og filmen «Hodejegerne» er basert på hans bok.

Jo Nesbø er født i Molde, hvor han også vokste opp. Her spilte han fotball på Molde FK helt til han fikk en skade i kneet og måtte konsentrere seg om andre aspekter av livet. Nesbø er også en dedikert fjellklatrer, og har klatret flere særdeles avanserte sportsruter. Han er utdannet finansanalytiker og siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har tidligere arbeidet både som aksjemegler og journalist. Moren til Nesbø var bibliotekar, noe som gjorde det naturlig for Nesbø å fatte en interesse for litteratur. Selv om han er en aktiv type som har hatt suksess på mange arenaer, var han overraskende nok ikke en av de beste på skolen. Dette kan ha med hans dedikasjon til å bli fotballspiller å gjøre, noe som gjorde at han ofte skulket skolen for å konsentrere seg om fotballen.

Molde om vinteren

Aksjemegler m.m.

Da ulykken kom tok Nesbø opp alle fagene han manglet, og i lang tid jobbet han som aksjemegler på dagen mens han lagde plater og spilte i band om kvelden. Bandet var Di Derre. Etter flere år på denne måten tok han seg en pause på et halv år i Australia. På denne tiden hadde han allerede fått forespørsel om å skrive en bok, noe han brukte sin permisjonstid i Australia på å gjøre. Manuset til Flaggermusmannen ble antatt av Aschehoug og ble en knallsuksess. Den fikk blant annet Rivertonprisen i tillegg til Glassnøkkelen. Etter dette har det gått slag i slag for Jo Nesbø, og han har, med unntak av to år, klart å gi ut minst én ny bok i året siden debuten i 1997. Nå blir boka hans Snømannen Hollywood-filme.