Underholdning er stadig i utvikling, og det er ingen tvil om at vi mennesker tilbringer mer og mer tid foran en skjerm. Det er mer og mer tilgang på filmer og annen underholdning på skjermer, og tilgangen blir stadig enklere. Det er ikke så rart at vi lar oss rive med og virkelig lar oss selv forsvinne langt inn i filmenes verden.

Det mange av oss ikke tenker over, er at mange av filmene vi velger å se i dag, startet opp som en bok. Det er utrolig mange bøker som nå har blitt gjort om til film, og de ser ut til å slå godt an hos seerne.

Harry Potter Studio TourHarry Potter

Et godt eksempel på hvor godt en bok eller flere kan gjøre seg på film, er Harry Potter-eventyrene. Det er en kvinnelig forfatter ved navn J.K Rowling som står bak de utrolig populære bøkene. Den aller første boken i serien ble utgitt i 1997, som er en god del år siden. Bøkene ble først og fremst skrevet som fantasibøker som var rettet mot barn. Utgivelsen av bøkene fortsatte, og den siste boken i serien ble utgitt i 2007. I løpet av disse 10 årene så rakk bøkene å bli utrolig populære, både blant barn og blant voksne. Bøkene ble faktisk så populære at det endte opp med å bli bestemt at de skulle lages om til filmer også. Harry Potter og de vises stein, som er den første boken i serien, ble utgitt i filmformat i 2001. Etter dette gikk det mellom ett og to år mellom de neste filmene som ble utgitt. Filmene har hatt ulike regissører, men de har alle falt godt i smak hos Harry Potter-fans. Den siste boken i serien, som heter Harry Potter og Dødstalismanen – Del 2, ble gitt ut som film i 2011. Alle som er interessert i fantasi og magi bør absolutt ta en titt på disse flotte filmene. De kan blant annet sees her: https://www.plejmo.com/nb/film/10260/harry-potter-og-ddstalismanene-del-2/ . Det blir ikke enklere enn å kunne se filmen rett ifra nettleseren på sin PC.

Andre bøker

Det finnes som nevnt mange bøker som har blitt omgjort til film. En annen bokserie som har blitt gjort om til flere filmer, er de populære bøkene fra forfatteren Dan Brown. Det er forfatteren som blant annet står bak Da Vinci-koden, Engler og Demoner og Inferno. Bøkene gjorde stor suksess hos mange lesere, og det samme gjelder filmene som etter hvert ble laget. Det har hittil blitt laget film inspirert av Da Vinci-koden og Engler og Demoner. En film inspirert av boken Inferno er satt i gang. En gammel klassisk bok som heter Alice i Eventyrland har flere ganger blitt gjort om til film. Hvis man bruker litt tid, så kan man finne mange varianter i filmverden som alle er inspirert av denne kjente boken. Den siste filmen som kom ut med inspirasjon fra eventyret, var i 2010, hvor det var regissør Tim Burton som sto bak filmatiseringen.